Uskoro

HNŽ mjesecima čeka ponedjeljak

Vijesti / Flash | 13. 09. 2015. u 13:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je krajem studenog konstituirana Skupština HNŽ-a od tada pa do danas, više se puta javno iznosio rok za formiranje županijske vlade. No, unatoč datumima, pričama kako se sve rješava ''do kraja tjedna'', ''sljedećeg tjedna'', '' za desetak dana'', ''uskoro'', Hercegovačko-neretvanska županija još uvijek nema vladu.

Prvo (lažno) obećanje bilo je u prosincu kada je priopćeno da su ''predstavnici izaslanstava HDZ BiH, SDA i DF-a, nakon treće runde pregovora oko formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji izjavili da su usuglasili sporazum o koalicijskom djelovanju, ali da će taj dokument, zbog dorade tehničkih detalja, biti potpisan u ponedjeljak''. Bilo je to u petak, 12. prosinca 2014., a famozni ponedjeljak još se čeka.

I deset mjeseci nakon toga, još uvijek je u igri ponedjeljak, pa je glavni tajnik SDA u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Bekir Isaković rekao prošlog tjedna kako se početkom sljedećeg kreće u formiranje vlasti.

''Imamo raspoređene kandidate za ministre, osigurali smo devet ruku za izglasavanje nove Vlade HNŽ-a i očekujemo kako ćemo najdalje do početka idućega tjedna imati uspostavljenu novu vlast u ovoj županiji. Vlast mora početi raditi u punom kapacitetu i mi ćemo sve uraditi kako bismo dogovor koji imamo s HDZ-om BiH proveli u djelo'', rekao Isaković.

No, nakon sastanka čelnika dvaju stranaka, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, unatoč najavama dogovora, ništa konkretno nije zaključeno, pa je očito da su problemi na višim razinama županijsku vlast, baš kao i onu lokalnu u Mostaru, ostavili po strani. Upućeniji kažu kako će se HNŽ, baš kao i Mostar, načekati nove vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close