Reagiranje

HNS: Potrgana zastava EU nije put kojim BiH želi ići

''Zalažemo se za europsku Bosnu i Hercegovinu, živimo i borimo se kako bi pokrenuli njen put k Europskoj uniji, nažalost, ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju nekoliko koraka unazad.''
Vijesti / Flash | 31. 01. 2021. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni sabor osuđuje ''napad na zgradu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu'', priopćeno je jutros iz HNS-a.

Kako je navedeno iz HNS-a, potrgani nosači zastava na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, pri čemu je zastava Europske unije uništena, nije put kojim Bosna i Hercegovina želi ići u budućnosti.

''Hrvatski narodni sabor osuđuje napad i zahtjeva žurnu reakciju policijskih i pravosudnih institucija kako bi se počinitelj otkrio i kaznano odgovarao.

Zalažemo se za europsku Bosnu i Hercegovinu, živimo i borimo se kako bi pokrenuli njen put k Europskoj uniji, nažalost, ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju nekoliko koraka unazad.

Neprimjerene poruke i odnos sa susjednom zemljom koja je najveći zagovornik stabilnost i razvoja BiH ali i najveći zagovaratelj i partner europske i euro-atlantske BiH nikako ne smije biti meta ovakvih ili sličnih napada.

Republika Hrvatska se iskazala kao pravi prijatelj i velika potpora prilikom naših pokušaja pri izgradnji europske Bosne i Hercegovine i zaštiti pozicije prava hrvatskog naroda u traženju puta ka potpunoj ravnopravnosti i legitimnom predstavljanju'', priopćeno je.

Iz HNS-a se nadaju da ovakvi i slični događaji neće predstavljati smetnju budućim prijateljskim nastojanjima Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

''Uvjereni smo kako će se dobrosusjedski i partnerski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i dobrobit svih naših naroda'', priopćeno je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close