Sjednica

HNS o izborima: Neka mjesta zahtjevaju ozbiljne razgovore

Vijesti / Flash | 23. 05. 2016. u 13:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na sjednici u Mostaru razmatralo je pripreme za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Dogovoreno je da se do kraja tjedna, iz svake općine u kojoj su se stranke HNS-a prijavile za izbore, u tajništvo HNS-a pismeno dostavi očitovanje strukture stranaka, odnosno, koliko se stranaka prijavilo u pojedinim općinama i što je dogovoreno oko zajedničkog nastupa za općinska vijeća i načelnika, odnosno gradonačelnika, priopćeno je iz Ured za informiranje HNS-a.

Sagledana je i komentirana cjelokupna situacija te je zaključeno kako je ostalo tek nekoliko sredina o kojima treba ozbiljno razgovarati kako bi se postigao kompromis.

Sljedeća sjednica Predsjedništva HNS-a trebala bi se održati 6. lipnja, a tada bi se konačno trebala zaključiti analiza te utvrditi da je proces zajedničkog nastupa, odnosno dogovor oko zajedničkog nastupa, konačno završen, navodi se u priopćenju.

Na sljedećoj sjednici dogovorit će se i naziv buduće moguće koalicije.

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo je i o izborima u Mostaru. Ponovljen je stva HNS-a da se izbori u Mostaru trebaju održati 2. listopada, kada i u cijeloj BiH, te da Mostar ne smije biti iznimka.

Stav HNS-a je da se treba povesti računa i oko organiziranja izbora u Travniku, te da u svim razgovorima koji će se voditi, Travnik mora imati posebno mjesto.

Po završetku razgovora oko lokalnih izbora, Predsjedništvo HNS-a dogovorilo je i nekoliko operativnih tema u budućem razdoblju, vezanih prije svega oko dnevne problematike, pozicije Hrvata, haškog sud i hrvatskih zatočenika i inače o procesuiranju ratnih zločina, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close