Zaključak sastanka Čovića s izaslanstvom RH

HNS neće opstruirati formiranje vlasti u BiH

Čović je informirao veleposlanika Sabolića i državnog tajnika Milasa o zastoju u procesu formiranja vlasti u BiH na svim razinama.
Vijesti / Flash | 26. 07. 2019. u 15:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović tijekom današnjeg sastanka u Mostaru informirao je veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića i državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonku Milasa o zastoju u procesu formiranja vlasti u BiH na svim razinama.

Foto: Bljesak.info / Sastanak Dragana Čovića s izaslanstvom RH

Tom prilikom naglašena je važnost konstruktivne komunikacije i uvažavanja te je potvrđena puna potpora ulaska BiH u EU i NATO, što je naglašeno kao najznačajnije strateško opredjeljenja HNS-a BiH.

Čović je informirao veleposlanika Sabolića i državnog tajnika Milasa o zastoju u procesu formiranja vlasti u BiH na svim razinama. Naglašeni su svi nedostatci svjesnog opstruiranja implementacije izbornih rezultata skretanjem pozornost na teme koje nisu u fokusu javnosti, priopćeno je iz HNS-a.

U priopćenju se dodaje kako stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nikada neće biti dio problema i opstrukcija unatoč "izboru nelegitimnog i nelegalnog člana Predsjedništva BiH, dominantno bošnjačkim glasovima".

Foto: Bljesak.info / Sastanak Dragana Čovića s izaslanstvom RH

Hrvatski narodni sabor svakodnevno poziva na dogovor i pronalazak rješenja, ali i nužnost brzog procesa formiranja vlasti na svim razinama kao jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja, uz isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, sukladno izbornom rezultatu.

Također, naglašena je potreba žurne izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, poručili su iz HNS-a.

Veleposlanik Sabolić i državni tajnik Milas iskazali su punu potporu legitimnim predstavnicima Hrvata u Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji uz poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close