Briga za Hrvate

HNS BiH imenu dodaje ''stranka bosanskih Hrvata''

Vijesti / Flash | 26. 02. 2016. u 16:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog saveza BiH (bivši HSS-NHI) je u sklopu priprema za zasjedanje Glavnog odbora i izvještajno-izbornog Sabora stranke održalo u Kiseljaku sjednicu na kojoj je, uz navedeno, razmatralo i aktualno ekonomsko-socijalno i političko stanje u zemlji i unutar toga položaj hrvatskog naroda u BiH.

Kako je priopćeno iz stranke, ocijenjeno je kako je stanje, unatoč tvrdnjama aktualnih vlasti na svim razinama o pozitivnim promjenama, zapravo sve gore i sve nepodnošljivije za sve građane BiH, poradi čega građani, pa i kompletne obitelji napuštaju BiH tražeći za sebe sigurniji život i bilo kakvu perspektivu za mlade.

Ističe se kako na pojedinim područjima Srednje Bosne, Posavine, banjalučkog kraja, na kojima su Hrvati ostali živjeti unatoč ratu i poratnim teškoćama stanje se pretvara u pravu pustoš.

''Imajući to u vidu Predsjedništvo stranke zaključilo je kako svu svoju pozornost i djelovanje treba usmjeriti ka položaju, pravima, interesima i potrebama svojih sunarodnjaka i drugih građana s tih područja. Kako bi to bilo potpuno razvidnije Predsjedništvo je donijelo odluku da svom službenom nazivu: Hrvatski narodni savez BiH doda predmetak „stranka bosanskih Hrvata“ kako bi ta politička orijentacija dobila i svoje službeno značenje'', priopćeno je iz HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close