Naša stranka Mostar

'Hitno zaustaviti pljačku Fabrike duhana Mostar'

Vijesti / Flash | 05. 12. 2016. u 14:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar zatražila je od policije i drugih nadležnih organa da zaustave pljačku i pustošenje Fabrike duhana Mostar, koja je dovedena na razinu da postane plijen sakupljača sekundarnih sirovina.

Građani Mostara, kako navode iza Naše stranke, se svakodnevno javljaju s pritužbama da pljačkaši, i pored prijava policiji, neumorno sa tvorničkih zgrada odvlače željezo i druge sirovine, a da nitko ne reagira. Najezdi sakupljača sekundarnih sirovina prethodili su požari koji su svakodnevno podmetani u posljednjih par mjeseci, a policija ni tada nije uradila ništa konkretno da sačuva bar zgrade tvornice koje je nekad zapošljavala stotine radnika.

''Sudbina Fabrike duhana Mostar zorno prikazuje nedostatak vizije, sposobnosti, ali i elementarne dobronamjernosti predstavnika vlasti u Hercegovini. Tvornica koja je i u najtežim ratnim vremenima radila punom parom, a poslije rata uspješno poslovala, čak i izbacivala nove brandove, pala je u sumnjivim okolnostima neuspješnih pokušaja privatizacija. Sličnu sudbinu doživljavaju i bivše duhanske stanice po hercegovačkim općinama, a posebno je zanimljiv primjer čapljinske, koja je meta sinkroniziranih paljevina koje podsjećaju na scenarij koji je Fabrika duhana Mostar već prošla'', stoji u priopćenju.

Osim zaustavljanja pljačke onog što je ostalo od nekadašnjeg giganta, vlast bi morala priopćiti građanima Mostara, bivšim radnicima koji i danas potražuju milijune, kao i povjeriteljima od kojih je najznačajnija Porezna uprava Federacije BiH, tko je odgovoran za ovaj gospodarski kolaps i jesu li istinite tvrdnje da je mostarska tvornica žrtvovana zbog sarajevske Fabrike duhana, istaknuli su.

Kopirati
Drag cursor here to close