Teroristički akt

Hiseni: Oko 300 građana Kosova u ratu u Siriji ili Iraku

Vijesti / Flash | 04. 03. 2015. u 20:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 300 građana Kosova do sada je sudjelovalo u ratu u Siriji ili Iraku, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Kosova Skender Hiseni, a prištinski mediji prenose i da istražni organi vode istragu protiv ukupno 135 osoba osumnjičenih za terorizam.

Precizira se da se istraga vodi protiv osumnjičenih za poticanje za sudejlovanje u ratovima izvan Kosova, posebno u Siriji, na strani terorističkih organizacija.

"U Specijalno tužiteljstvo Kosova prebačeno je osam slučajeva iz 2014. godine, u četiri slučaja je 19 osoba pod istragom, u dva slučaja dvije osobe, dok je jedan slučaj u preliminarnoj fazi istrage", rekla je glasnogovornica Specijalnog tužiteljstvo Liridona Kozmaci-Hajdaraj, prenio je Tanjug.

U Specijalnom javnom tužiteljstvu 117 osoba je osumnjičeno za terorizam, a tijekom 2015. godine podignute su četiri optužnice protiv 14 osoba za koje se sumnja da su pozivali na izvršenje kaznenih dijela, sudjelovanje u terorističkim aktima, terorističkim grupama ili na osiguravanju fondova i materijalnih dobara, rekla je Kozmaci-Hajdaraj.

Prema njezinim riječima, ostale osobe optužena su za vrbovanje za odlazak u rat u Siriju i pridruživanje albanskoj grupi koja je ratovala na strani ISIL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close