Trump korak do pobjede

Hillary Clinton ima upalu pluća - hoće li bolest biti odlučujući faktor u kampanji?

Vijesti / Flash | 12. 09. 2016. u 06:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton ima upalu pluća, potvrdili su njezini liječnici sinoć, prenosi BBC.

Do potvrde je došlo nakon što je Clinton pozlilo uslijed obilježavanja napada 11. rujna na američke "Blizance".

Liječnica Lisa Bardack kazala je kako je Clinton na antibioticima te kako je u New Yorku, u trenutku kada joj je pozlilo, bila dehidrirana.

"Njezini napadaji kašlja vezani su uz alergije. U petak smo nakon detaljnog pregleda ustanovili kako ima upalu pluća", dodala je.

Bardack je naglasila i kako se Clinton brzo oporavlja, no, jedan službenih izbora kampanje Hillary Clinton objavio je kako je kandidatkinja bila primorana otkazati put u Californiju.

Jučer su mediji zabilježili kako pomoćnici pridržavaju Clinton na putu do vozila.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump već mjesecima dovodi u pitanje zdravstveno stanje Hillary Clinton, navodeći kako ona "zdravstveno i fizički nije podobna biti predsjednica SAD-a".

Trump je u kolovozu svojim pristašama kazao kao Clinton više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna da bi se borilo protiv terorista ISIL-a.

Dodatno, Trumpov tabor i republikanski dio javnosti napao je stožer Hillary Clinton za lažiranje njezinog stvarnog zdravstvenog stanja.

Ova upala pluća tako bi mogla biti odlučujući faktor u kampanji, jer se očekuje da će je republikanci iskoristiti kao potvrdu svojih teza.

Clinton ima 68, a Trump 70 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close