Što se događa?

Heroin uništava SAD - 52 predoziranja u samo 32 sata

Vijesti / Flash | 13. 02. 2017. u 07:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo slučajeva predoziranja veliki je problem u SAD-u, a posljednjih je mjeseci izašlo na desetke šokantnih snimki predoziranih Amerikanaca. Prošlotjedni primjer iz grada Louisvillea u Kentuckyju najzornije dočarava problem kojeg vlasti imaju s drogama, piše Hina.

Naime, kako piše CNN, tamo su u samo 32 sata, od srijede ujutro do petka, zabilježena čak 52 slučaja predoziranja. To je više nego duplo više od tjedna prije kad je u istom periodu zabilježeno 25 slučajeva. No, u Louisvilleu heroin nije problem od jučer. Samo u siječnju zabilježeno je 695 slučajeva predoziranja, 22 dnevno.

Većina predoziranih žrtve su heroina. Nitko od prošlotjednih prijavljenih slučajeva nije umro, ali je zabilježeno da je u prometnoj nesreći poginula osoba koja je bila pod utjecajem heroina. Zašto se događaju ovako nagle promjene u broju predoziranih i zašto se to događa na različitim mjestima, vlasti ne znaju.

Naime, u okrugu Cuyahoga u Ohiu tijekom samo jednog vikenda ovog mjeseca od predoziranja je umrlo 14 osoba. Nadalje, preko 60 posto ovogodišnjih autopsija u okrugu Montgomery, također u Ohiu, kao uzrok smrti pokazalo je drogu.

Kopirati
Drag cursor here to close