Trebinje

Hercegovina: Supruge umrlih vojnika dobile novčanu pomoć

Iz gradskog proračuna u ove namjene je izdvojeno 80.000 KM, a nadoknade su od 80 do 450 KM za nezaposlene i žene umirovljenice čiji s muževi imali mjesečni borački dodatak
Vijesti / Flash | 24. 09. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Trebinje / Supruge preminulih boraca u Trebinju

U Trebinju su u ponedjeljak potpisani ugovori o novčanoj pomoći suprugama umrlih boraca Vojske Republike Srpske, a pomoć će dobiti sve supruge, bilo da su zaposlene, nezaposlene ili umirovljenice.

Iz gradskog proračuna u ove namjene je izdvojeno 80.000 KM, a nadoknade su od 80 do 450 KM za nezaposlene i žene umirovljenice čiji s muževi imali mjesečni borački dodatak, objavljeno je na stranici Grada.

''Trebinje je prva lokalna zajednica u RS koja provodi ovakav projekt, a na prvi javni poziv gradske uprave odazvalo se 250 supruga umrlih boraca. Ovaj projekt je poziv i drugim lokalnim zajednicama da se sjete supruga umrlih boraca VRS i da se pomogne obiteljima koliko je moguće'', rekao je gradonačelnik Luka Petrović.

On je dodao da su supruge umrlih boraca posebno zadovoljne što se neko sjetio i njih i njihovih obitelji.

Novac suprugama umrlih boraca će biti uplaćen do kraja sedmice, a onima koji dobijaju viši iznos naknada će se uplaćene u tri rate, objavljeno je.

Petrović je najavio i obnovu stambenih objekata u kojima žive roditelji poginulih boraca VRS.

U gradsku upravu je do sada stiglo 35 zahtjeva, a sanacije će se raditi po prioritetima, prvo u najneuvjetnijim kućama.

''To su zanatski radovi koje će izvoditi JP 'Radnik', poput kupaonica, krovova, prilaza kući i slično, a radovi u najneuvjetnijih šest – sedam objekata počet će već početkom sljedećeg mjeseca'', naveo je gradonačelnik Trebinja i najavio da će se i ovaj projekt proširiti na supruge poginulih boraca koje žive u neadekvatnim uvjetovati.

Kopirati
Drag cursor here to close