Opasno vrijeme

Hercegovina: Građani upozoreni na opasnu buru

Udari vjetra će iznositi od 50 do 70 km/h.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2019. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Hercegovačku-neretvansku županiju zbog jakih udara vjetra upaljen je narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme. Udari vjetra će  iznositi od 50 do 70 km/h.

''Prognozirane opasne vremenske pojave javljaju se razmjerno rijetko tijekom godine, a takvog su intenziteta da mogu prouzročiti materijalnu štetu i biti opasne po ljude. Preporuča se poseban oprez, praćenje vremenske prognoze i poštivanje savjeta nadležnih državnih službi'', stoji u upozorenju.

Zbog ekstremno niskih temperatura za cijelu BiH je upaljen žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme.

Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno. Prije podne, u središnjim, istočnim i sjevernim područjima, sa slabim snijegom.

 Tijekom dana, prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadnog smjera, a u Hercegovini pojačana bura, koja će tijekom dana oslabiti. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -6 do 0, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

Podsjećamo, da je bura u Hercegovini u petak u prouzročila materijalnu štetu. U Mostaru je otpao dio fasade, a u Širokom Brijegu je vjetar isčupao dio skele na kući.

Kopirati
Drag cursor here to close