GSS u BiH obuka

Hercegovina dobila 22 nova spašavatelja - tragača

Vijesti / Flash | 15. 02. 2016. u 11:50 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GSSuBiH je bogatiji za 22 spašavatelja - tragača, nakon obuke za SAR timove koja je održana proteklog vikenda na Bogodolu, u planinarskom domu HPD Prenj 1933.

Spašavatelji iz GSS Jablanica, GSS Široki Brijeg i HGSS Mostar prošli su kroz obuku traganja za izgubljenim i nestalim osobama i time se pridružili velikom SAR timu GSSuBiH.

''Pet instruktora i predavača GSSuBiH obučavali su polaznike tečaja vještinama traganja u terenu. Teme tečaja su bile : taktike traganja, interakcija informacija u potragama, organizacija i tijek potražne akcije, orijentacija i topografija, uvod u digitalnu kartografiju, rad sa GPS uređajem, korištenje radio veze u GSSuBiH, standardne procedure, disciplina traženja'', navodi se na stranicama GSS-a.

Svi polaznici tečaja su pokazali visoku razinu zanimanja za obrađene teme i uspješno su napravili završnu vježbu na kojoj su pokazali stečene vještine traganja. Na završnoj analizi uočili su propuste i nedostatke načinjene tijekom izvođenja vježbe te na zajedničko zadovoljstvo priveli obuku kraju, stoji na stranicama GSS u BiH.

S obzirom na zanimanje koje mladi ljudi pokazuju za uključivanje u rad spasilačkih službi, GSS u BiH navodi kako je za očekivati da već idućeg mjeseca ponove ovu obuku za novu generaciju spašavatelja - tragača.

Kopirati
Drag cursor here to close