Stala partija

Hercegovačkoneretvanski SDPBiH o slučaju 'Granit'

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 19:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu medijskih napisa da je protiv Ministra gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Amera Zagorčića podnesena kaznena prijava od skupine anonimnih gospodarstvenika, zbog navodnih nezakonitosti vezano za poduzeće Granit d.d. Jablanica, Županijski odbor SDP-a BiH HNŽ-a u priopćenju je naveo kako je politika te stranke vezano za Granit konstanta i da tu stranku neće uplašiti nikakve anonimne prijave.

"Kao ljudi, kao socijaldemokrati i kao partija čvrsto stojimo iza svog ministra i obećavamo da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da spasimo Granit. Bili smo, jesmo i bit ćemo uz ljude u Granitu i to smatramo svojom, prije svega ljudskom, obavezom. Mi nemamo potrebu da se krijemo iza anonimnosti i mi svoje stavove iznosimo jasno i javno", stoji dalje u priopćenju.

Iz SDP-a BiH tvrde kako je spomenuta kaznena prijava još jedan pokušaj da se Granit ugasi i da se njegovi radnici pošalju na ulicu.

"Dok stotine kaznenih prijava za kriminal i uništavanje poduzeća stoje u ladicama tužiteljstava, zanimljivo je primijetiti da se navodni anonimni gospodarstvenici bave čovjekom koji nije dozvolio da se uništi još jedno državno poduzeće. Kako se ovom krivičnom prijavom bavila i jedna minorna politička stranka, a koja sebe, gle čuda, voli nazivati 'ljevičarskom', ne možemo se oteti utisku da cijela priča ima i političku predizbornu pozadinu", poručili su iz SDP-a.

SDP BiH, navodi se dalje, nastavit će i dalje svoju borbu za svako radno mjesto, za svakog radnika, za svako poduzeće u Bosni i Hercegovini i od te borbe neće odustati.

"Naši ljudi imat će podršku desetina tisuća članova SDP-a ujedinjenih oko plemenitih i istinskih ideja socijaldemokracije jer znamo da je naš cilj opravdan, human i da je pobjeda građana ove zemlje, pobjeda opljačkanih radnika i pobjeda pravde neizbježna i izvjesna, ma koliko to nekome smetalo", priopćeno je iz Županijskog odbora SDP-a BiH HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close