Rezultati

Hercegbosanska županija: Kupres iznenađenje, Livno gusto

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 08:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegbosanskoj županiji najtješnja bitka za načelničko mjesto vodila se u Livnu gdje je HDZ-ov kandidat Luka Čelan zadržao poziciju načelnika osvojivši 51,79 posto glasova ispred devedesetkinog protukandidata Bože Perića.

No, izbore u Livnu obilježile su tvrdnje HDZ-a 1990 kako su pokradeni, a predsjednik Stranke Ilija Cvitanović rekao je kako su i članovi Općinskog izbornog povjerenstva priznali krađe glasova.

Cvitanović je rekao kako neće tek tako ispustiti Livno i da će ići do suda u Strasbourgu.

Iznenađenje je i pobjeda HDZ-a 1990 u Kupresu gdje je Milan Raštegorac iz HDZ-a 1990 osvojio načelničko mjesto s, prema do sada obrađenih 83 posto biračkih mjesta, 644 glasa. Njegov protukandidat Mario Lovrić (HDZ BiH) osvojio je 566 glasova.

U Tomislavgradu, koji je po prijavi HRS-a završio u rukama SIPA-e zbog lažno prijavljenih glasača, nije bilo iznenađenja. Četvrti načelnički mandat osvojio je Ivan Vukadin (HDZ BiH).

Radovan Marković iz koalicije SNSD-SP zadržao je načelničko mjesto u Glamoču, a SNSD-ov kandidat za načelnika Drvara Goran Broćeta zamijenit će Stevicu Lukača.

Kandidat Srpske napredne stranke Duško Radun dosadašnji vršitelj dužnosti načelnika Općine Bosansko Grahovo, osvojio je načelničku poziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close