Brat moj (lijepi)

Govor mržnje: Herceg traži kazne za službenike Vlade HNŽ

''Predsjednik Herceg podsjetio je ministra Faladžića na Etički kodeks kojeg se moraju pridržavati službenici te važnosti očuvanja ugled institucija'', rekli su iz Vlade HNŽ.
Vijesti / Flash | 19. 07. 2018. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik županijske Vlade Nevenko Herceg poslao je pismo ministru financija Adnanu Faladžiću u kojem se traži očitovanje o Facebook prepisci dvoje službenika Ministarstva financija HNŽ-a, Zlatana Džine i Mekreme Ćorić-Zlomušica, u kojoj se koristi govor mržnje.

''Predsjednik Herceg podsjetio je ministra Faladžića na Etički kodeks kojeg se moraju pridržavati službenici te važnosti očuvanja ugled institucija. Također, poručio je kako službenici imaju redovita i dobra primanja te kako nakon ovakvih istupa očekuje da se prema službenicima postupi u skladu sa spomenutim kodeksom i o tome pismeno izvijesti predsjednika Vlade'', rekli su iz Vlade HNŽ za Večernji list.

Dodali su kako vrijeđanje bilo koga na nacionalnoj osnovi ne predstavlja prihvatljivo ponašanje te kako je riječ o iznimki jer do sada u županijskoj Vladi nije bilo sličnih incidenata.

Iako je Džino nakon objave preslika poruka s Facebooka ograničio pristup svom profilu, ostale su slike koje jasno pokazuju na koji način je govorio o Hrvatima.

Foto: Facebook / Preslika poruka s Facebooka

Još uvijek nema nikakvih informacija o tome je li ministar Faladžič već nešto poduzeo po ovom pitanju i, ako nije, što planira poduzeti. Inače, prema raspoloživim informacijama, Džino je ministrov vozač, dok Ćorič-Zlomušić obavlja posao tajnice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close