Vlada HNŽ-a

Herceg se sastao s veleposlanikom Rumunjske

Vijesti / Flash | 07. 10. 2015. u 13:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas u svom uredu Filipa Teodorescua, veleposlanika Rumunjske u BiH.

Predsjednik Herceg upoznao je veleposlanika Teodorescua o zatečenim prilikama u Županiji, nakon nedavnoga imenovanja nove Vlade, naglasivši kako su već započele aktivnosti usmjerene na stvaranje još boljih zakonskih okvira za razvitak gospodarstva i poboljšanje uvjeta za život građana.

Čestitajući predsjedniku Hercegu na imenovanju na mjesto predsjednika Vlade, veleposlanik Teodorescu govorio je o dobrim bilateralnim odnosima Rumunjske i BiH, ističući potporu Rumunjske europskom putu BiH. Također je istaknuo značajna rumunjska iskustva kada su u pitanju projekti koji se financiraju iz EU fondova, kazavši kako postoji spremnost Rumunjske da ta iskustva prenese zainteresiranim institucijama u BiH. Naglasio je kako je na tim iskustvima moguće uspostaviti tješnju gospodarsku suradnju, posebno u oblastima u kojima postoji zajednički interes.

Govoreći o ukupnim prilikama u BiH, F BiH, HNŽ i Gradu Mostaru, veleposlanik Teodorescu i predsjednik Herceg zajednički su konstatirali kako postoje brojne poteškoće s kojima se susreću sve razine vlasti, ali i to kako je potrebno učiniti još snažnije i konkretnije iskorake na europskom putu BiH i usklađivanju domaćega zakonodavstva s europskim. Istaknuto je značenje donošenja Reformske agende za BiH za razdoblje od 2015. do 2018. godine i nužnost što skorijega usvajanja Akcijskoga plana na županijskoj razini.

Na kraju sastanka, na kojem je, uz veleposlanika Teodorescua, bio nazočan i Dorin Popescu, zamjenik šefa misije, iskazana je obostrana spremnost za nastavak dobre suradnje, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close