Sastanak

Herceg razgovarao s braniteljima

Vijesti / Flash | 09. 02. 2017. u 11:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je Miru Šunjića, Petra Golemca i Andru Perića, predsjednika i dopredsjednike Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara.

Predsjedništvo HVIDRA-e zahvalilo je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na svemu što čine za braniteljsku populaciju. Istaknuli su kako ih ohrabruje spremnost predsjednika Hercega da intenzivno sudjeluje u traženju rješenja na sva pitanja koja opterećuju braniteljsku populaciju. Uz zahvalu na svemu što je učinjeno i što se planira, izražena je posebna zahvala i na potpori u organiziranju uspješno održanoga XXII. Međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu ''HVIDRA Mostar 2016. godine'.

Razgovarano je, također, o problemima braniteljske populacije, a na poseban način o izradi novog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, priopćeno je.

Predsjednik Herceg kazao je kako su pitanja braniteljske populacije u vrhu prioriteta u radu Vlade. Dodao je i to kako se o braniteljskoj populaciji skrbi kroz redovito financiranje različitih projekata među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje.

Također je kazao kako je u Proračunu za ovu godinu prvi put planirano 200.000 KM za potporu pri zapošljavanju djece poginulih branitelja, što će - uz sredstva koja će za tu nakanu izdvojiti Služba za zapošljavanje - značajno pridonijeti njihovom lakšem zapošljavanju. Izražavajući osobnu, ali i spremnost Vlade na zaštiti digniteta branitelja i braniteljske populacije općenito, predsjednik Herceg podsjetio je na to kako je u ovogodišnjem Proračunu osigurano 50.000 KM za rad Zaklade za pružanje pravne pomoći braniteljima.

Na kraju sastanka, izražena je obostrana želja za nastavkom i unapređenjem zajedničke suradnje u svim pitanjima koja su od interesa za branitelje u Mostaru i HNŽ, priopćeno je iz Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close