O sigurnosti u HNŽ

Herceg i Lasić: HNŽ-u su žurno potrebni novi policijski službenici

Vijesti / Flash | 09. 12. 2015. u 14:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas u svom uredu Iliju Lasića, ravnatelja Uprave policije MUP-a HNŽ.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnom stanju sigurnosti u HNŽ i o djelovanju Uprave policije. Istaknuto je kako trenutna situacija nalaže maksimalnu angažiranost, ali je i potvrđeno kako je stanje sigurnosti na zadovoljavajućoj razini.

Naglašeno je kako policijske snage surađuju s ostalim policijskim agencijama u FBiH i provode potrebne aktivnosti na zaštiti ljudi i imovine. Na poseban način razgovaralo se o poteškoćama u djelovanju policije s obzirom na činjenicu kako nije imenovan Policijski odbor i druga, zakonom predviđena, policijska tijela.

Sudionici razgovora složili su se kako se ta činjenica na poseban način odražava na prijam nužno potrebnih policijskih službenika. Izražen je zajednički stav kako je potrebno uložiti dodatne napore i žurno riješiti pitanje imenovanja Policijskog odbora i drugih tijela koja su nužna za učinkovito funkcioniranje MUP-a.

Također, naglašeno je kako je potrebno, u što skorije vrijeme sukladno Akcijskom planu Vlade HNŽ za provedbu Reformske agende, umjesto trenutnog nametnutog i zastarjelog, donijeti novi Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-a. Predsjednik Herceg istaknuo je kako je Vlada, svjesna značaja stalnog usavršavanja i jačanja obrazovne i kadrovske strukture policijskih snaga, u Nacrtu Proračuna HNŽ, koji je jučer usvojila Skupština, planirala sredstva za moderniziranje MUP-a.

Tema sastanka bilo je i skoro održavanje tematske sjednice Skupštine o stanju sigurnosti u HNŽ, za koju će temelj biti Informacija o stanju sigurnosti na području HNŽ, koju je Vlada nedavno usvojila.

Kopirati
Drag cursor here to close