Podrška

Herceg bi volio da SBB bude u izvršnoj vlasti u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 29. 12. 2016. u 09:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg izjavio je kako očekuje da će početkom iduće godine i Savez za bolju budućnost participirati u izvršnoj vlasti te županije.

''Osobno bih volio da su predstavnici SBB-a u izvršnoj vlasti Županije i apsolutno podržavam uspostavu vertikalne kompozicije vlasti u kojoj će SBB biti dio kako državne i federalne, tako i županijske vlasti. Očekujem kako će takva kompozicija vlasti u potpunosti biti uspostavljena već početkom iduće godine pa da osnaženi SBB-om pokrenemo još snažniju reformu na dobrobit svih građana - izjavio je Herceg u intervjuu za današnje izdanje Večernjeg lista BiH.

Podsjetio je kako je SBB formalno dio skupštinske koalicije, ali da dosad nisu sudjelovali u izvršnoj vlasti.

''Činjenica je da su zastupnici SBB-a u Skupštini HNŽ-a, iako nisu bili dio izvršne vlasti, podupirali sve prijedloge Vlade od samog njezina imenovanja te bili dodatna potpora ne samo u radu Vlade nego i Skupštine. Uvjeren sam kako će, onog trenutka kada SBB i službeno postane dio izvršne vlasti u HNŽ-u, taj doprinos i konstruktivnost biti još snažniji i da ćemo zajednički realizirati zacrtane smjernice i ciljeve Vlade'', kazao je Herceg koji je u opširnom intervjuu govorio o postignutim rezultatima njegove vlade te o planovima za iduću godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close