Fahrudin Solak

Helikopteri stižu u pomoć Dinari

Vijesti / Flash | 06. 08. 2017. u 11:58 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vladi Hercegbosanske županije danas u 16 sati dogovoren je sastanak predstavnika federalne i hercegbosanske uprave civilne zaštite s predsjednikom županijske vlade Ivanom Jozićem i njegovim suradnicima te s predstavnicima općina Livno, Drvar, Bosansko Grahovo i eventualno Glamoča.

Kako je za Fenu kazao direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak, razlog sastanka je stanje požara na području spomenutih općina te koraci koje treba poduzeti ka njihovom suzbijanju.

" Na požarištima je vrlo nepristupačan teren, miniran i vrlo teško se mogu upotrijebite zemeljske snage na područijima gdje je požar aktivan već nekoliko dana",  kazao je Solak.

Po njegovim riječima, danas će biti prebačen jedan helikopter koji će biti stacioniran u Livnu te će gasiti požar na dijelu planine Dinara a u ponedjeljak na isti teren dolazi drugi helikopter koji će gasiti isti požar a i požar na planini Staretina, između Bosanskog Grahova i Glamoča. Isto tako, jedan od helikoptera će biti angažiran na gašenju požara u području visoke šume u Resanovcima prema Bosanskom Petrovcu.

Vezano za uporabu kanadera na područje Dinare iz susjedne Hrvatske, Selak je kazao da je poslan zahtjev prema nadležnim institucijama u RH s naznakom da s obje strane državne granice gori, čime su iz RH tijekom jučerašnjeg dana poslali jedan helikopter u izviđanje.

" Nisu se odlučili za upućivanje kanadera na spomenuto područje, najvjerovatnije imaju svojih požara pa ne mogu stići na taj koji gori s obje strane granice", kazao je Solak.

Kopirati
Drag cursor here to close