Prijetio kućama

Helikopter za gašenje požara iz Mostara upućen u Jablanicu

Naredbom Stožera Civilne zaštite helikopter je malo prije podneva poslan u Jablanicu da gasi požar koji je prijetio kućama.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2020. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasne brigade u Hercegovačko-neretvanskoj županiji posljednjih dana imaju pune ruke posla. Požari koji pustoše šume ne jenjavaju. Požar u mjestu Ovčari u općini Konjic, koji se proširio prema naselju Galjevo, na sreću, stavljen je pod kontrolu, ali je još uvijek aktivan. Na gašenju su i danas angažirana tri air traktora iz Crne Gore, javlja Anadolu Agency.

Inače, ovim povodom danas je Konjic posjetio ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, koji se tom prilikom sastao sa predstavnicima Stožera civilne zaštite Konjic, nakon čega je u njihovoj pratnji obišao nekoliko požarišta.

Nažalost, još uvijek nisu sanirani požari na brdima iznad Mostara. Helikopter Oružanih snaga BiH i danas je djelovao na sjevernom području ovog grada, i to iznad naselja Kuti prema Pločnu, da bi kasnije djelovanje usmjerio na gašenje na potezu Potporim-Ruište-Herceg vrelo, a sve kako bi se usporilo širenje prema parku prirode Ruišta.

Naredbom Stožera Civilne zaštite helikopter je malo prije podneva poslan u Jablanicu da gasi požar koji je prijetio kućama, a u Mostar bi se trebao vratiti za dva sata. Po povratku bi trebao nastaviti gasiti na području oko Rujišta gdje je vatru zasad nemoguće potpuno zaustaviti.

“Najkritičniji dio na području Mostara je krak požara koji vodi ka Rujištu. Angažirali smo sve raspoložive snage, a dosta nam pomažu i građani, lovci, te posebno Dobrovoljno vatrogasno društvo Rujište. Sigurno je da požar zasad ne možemo ugasiti, ali možemo usmjeriti ka liticama, odnosno nepristupačnim dijelovima na kojima nema šume, čime bi se vjerovatno sam ugasio“, izjavio je zamjenik zapovjednika Profesionalne vatrogasne brigade Mostar Dragan Velagić.

Dodao je i kako su požari na jugu Mostara već ugašeni. Radilo se o požarima u naselju Bišina i Rabina.

Kopirati
Drag cursor here to close