Pomoć

Helikopter OSBiH evakuirao životno ugroženu bebu iz bihaćke bolnice u Sarajevo

Vijesti / Flash | 02. 08. 2013. u 13:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (MEDEVAC) danas je u prijepodnevnim satima, a na zahtjev uprave Kantonalne bolnice "Irfan Ljubijankić" u Bihaću, izvršio žurni prijevoz životno ugrožene bebe u Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

OS BiH su od 26. srpnja do 2. kolovoza u potrebnom kapacitetu pružile pomoć civilnim strukturama općine Bihać u gašenju požara i saniranju štete na Kantonalnoj bolnici "Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

OS BiH su toj bolnici stavile na raspolaganje jedan helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) životno ugroženih pacijenata.

Helikopter će biti angažiran za potrebe te bolnice i u narednom razdoblju, sukladno potrebama i zajedničkim procjenama OS BiH i uprave bolnice o obimu i vremenu njegovog angažiranja.

OS BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH u slučajevima prirodnih i drugih nesreća te izvanrednih situacija i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju navedenog Zakonom propisanog zadatka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close