Brojke

Helez pozvao Hercegovinu na reviziju

Vijesti / Flash | 09. 07. 2014. u 06:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Zukan Helez potvrdio je kako je iz braniteljskih prava po različitim osnovama izvedeno oko 10.500 korisnika, što je automatski rezultiralo višemilijunskim uštedama.

Naglasio je kako je već završeno oko 95 posto revizije korisnika braniteljskih naknada u prvoj fazi, ili prevedeno, više od 100.000 branitelja koji su prošli reviziju. Helez je izrazio i nadu kako će u drugoj fazi kompletan proces revizije biti završen.

Na konferenciji za novinare rekao je i to kako se već ranije postigao dogovor s predstavnicima Instituta za medicinsko vještačenje da se kod starih korisnika, koji po pravilniku imaju pravo od 10 do 20 posto osobne procjene kada je u pitanju ratni vojni invalid, uvijek ide u korist RVI-ja.

- Kada su u pitanju i pripadnici Armije BiH i HVO-a, dogovoreno je da se ne spušta postotak ispod 20 za sve one koji su ranjeni na ratištu, jer to je vrlo bitno za pripadnike HVO-a zato što oni iznad 20 posto primaju invalidninu iz Hrvatske, istaknuo je Helez.

Pozvao je sve branitelje iz općina Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje da dostave svoju dokumentaciju i odazovu se na reviziju, kako bi im se odblokirala isplata naknada. Prema njegovim riječima, to je već učinilo oko 90 posto korisnika iz Ljubuškog, oko 35 posto iz Gruda, 30 posto iz Širokog Brijega i 29 posto korisnika iz Posušja.

- Sve to ukazuje kako se steže obruč oko nelegalnih korisnika prava na novčane naknade, smatra Helez, koji je ranije za Bljesak.info potvrdio kako su oni branitelji koji su u zabludi donji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close