Nema podrške

Helez: Nećemo podržati proračun jer nema modernizacije OSBiH

''Vrlo je jasno da proračun nema veze s onim što je propisano Godišnjim nacionalnim programom (ANP) što je bio preduvjet za nastavak bh. puta ka članstvu u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) i nema sredstva za opremu Oružanih snaga''
Vijesti / Flash | 15. 07. 2020. u 14:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez najavio je da zastupnicici te stranke neće podržati proračun bh. institucija jer nisu predviđena sredstva za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Ipak smatra da to neće promijeniti odnos snaga u Domu jer su koalicioni partneri na državnoj razini Stranka demokratske akcije (SDA), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dogovorili usvajanje tog financijskog dokumenta.

''Vrlo je jasno da proračun nema veze s onim što je propisano Godišnjim nacionalnim programom (ANP) što je bio preduvjet za nastavak bh. puta ka članstvu u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) i nema sredstva za opremu Oružanih snaga'' - pojasnio je.

Kaže i da je imao informacije da je na jednoj od sjednica Predsjedništva BiH bilo predviđeno da 330 milijuna KM bude osigurano iz entitetskih proračuna, ali to se nije dogodilo, a da jeste, kaže, ANP bi bio izvjestan i SDP bi podržao državni proračun.

Kopirati
Drag cursor here to close