Fotelje

HDZ želi najmanje šest ministarstava u federalnoj Vladi

Vijesti / Flash | 09. 02. 2015. u 12:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ BiH očekuje najmanje šest ministarskih pozicija u Vladi Federacije'', izjavio je kandidat za predsjednika Federacije BiH Marinko Čavara dodavši kako predviđa do kraja veljače biti formirana.

''Iako je imenovanje izvršne vlasti uslijedilo tri mjeseca nakon izbora, to je dosta ranije za razliku od prijašnjih izbornih ciklusa. Očekujem da će danas biti imenovan mandatar Vijeća ministara BiH, a već sutra počinju daljnji razgovori predsjednika vladajućih stranaka o prijedlogu rasporeda resora u Vladi FBiH'', istaknuo je Čavara.

Kandidati za potpredsjednike F BiH, Melika Mahmutbegović i Milan Dunović nisu željeli nagađati koliko će SDA, odnosno Demokratska fronta dobiti ministarskih pozicija u Vladi FBiH.

''Novo rukovodstvo Federacije BiH bit će tim koji će moći odgovoriti izazovima današnjice'', izjavila je Mahmutbegović, kandidatkinja za potpredsjednicu FBiH nakon što je Zastupnički dom Parlamenta FBiH danas potvrdio kandidacijsku listu za izbor predsjednika i dvoje potpredsjednika Federacije BiH.

''Očekujem da će listu potvrditi uskoro i Dom naroda na današnjoj sjednici'', kazao je Čavara, kandidat za predsjednika FBiH.

Po riječima kandidata za drugog potpredsjednika FBiH Dunovića nema nikakvog razloga da suradnja članova novog rukovodstva Federacije ne bude dobra u sljedeće četiri godine.

Podsjećamo, ranije je iz Demokratske fronte potvrđeno kako ta stranka želi ''srpska'' ministarstva i jedno ministarstvo ''ostalih'' u Vladi Federacije.

Istodobno, stranke su objavile i želje za foteljama na državnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close