Općinsko vijeće

HDZ traži hitno sazivanje sjednice: Građani ne smiju biti taoci Inicijative za Stolac

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 14:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vijećnika HDZ-a BiH Općinskog vijeća Stolac u utorak je zahtjev za sazivanje sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se razmatralo niz odluka vezanih za funkcioniranje Općine i institucija kojim je ta općina osnivač, priopćili su iz tog kluba.

Klub vijećnika HDZ BiH smatra kako sve općinske institucije, kao i svi građani stolačke općine, ne smiju biti taoci članova Inicijative za Stolac koji su, kako se navodi, svojim dobro organiziranim nasilništvom prekinuli održavanje listopadskih lokalnih izbora u Stocu.

''Imajući u vidu da je neodržavanje izbora u našoj općini predmet kaznenog procesuiranja osoba koje su sudjelovale u tom činu, Općinsko vijeće Stolac kao predstavničko tijelo mora poduzeti sve radnje kako bi osigurali normalan rad obrazovnih, socijalnih, zdravstvenih i komunalnih ustanova, a sve u cilju zadovoljavanja osnovnih potreba građana i normalnog odvijanja života na području cijele općine'', navodi se u priopćenju.

Također, iz Kluba vijećnika HDZ BiH pozivaju Središnje izborno povjerenstvo da što žurnije donese odluku o održavanju izbora u Stocu, a pravosudne institucije da na odgovarajući način kazne sve one koji su sudjelovali u nasilničkom prekidanju listopadskih izbora u toj općini.

Podsjetimo, Koordinacija hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Stolac javno je osudila prošlotjedne izjave i prijetnje o blokiranju ponovljenih izbora u Stocu koje je izrekla koordinacija bošnjačkih boračkih udruženja općine Stolac.

Inače, predstavnici Inicijative za Stolac prošli tjedan su Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije predali kaznene prijave protiv četiri osobe iz Stoca koje su, kako navode, kao udružena skupina počinile niz kaznenih djela u vezi izbornog procesa u Stocu.

Kopirati
Drag cursor here to close