Analiza

HDZ drži vrh, Kolindi 'trojka'

Vijesti / Flash | 05. 03. 2017. u 11:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da su parlamentarni izbori u Hrvatskoj održani početkom ožujka, HDZ bi bio njihov pobjednik, navodi se u izvještaju agencije "Promocije plus" koja je od 1. do 3. ožujka provela istraživanja o rejtingu hrvatskih stranaka i političara.

"HDZ je zadržao veliku prednost ispred SDP-a, a Most i Živi zid su skoro izjednačeni. Zabilježen je i blagi pad podrške vladi premijera Andreja Plenkovića, a predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović za svoj rad bilježi stabilnu trojku", navodi se u izvještaju.

Prema ovom izvještaju, HDZ trenutno ima 32,8 posto podrške, prema 34 posto iz veljače, dok je SDP na drugom mjestu sa 21,6 posto, prema 22,3 posto koliko je izmjereno prije mjesec dana.

Na trećem je mjestu Most sa osam posto, dok je u veljači bilo 7,2 posto. Slijedi Živi zid sa 7,7 posto, prema 5,8 posto iz veljače, prenose hrvatski mediji.

Vrh liste negativnog doživljaja hrvatskih političara drže dva političara na zalasku karijera: bivši hrvatski premijer Zoran Milanović sa 12,6 posto, a prije mjesec dana 13,5 posto, te njegov nekadašnji glavni konkurent i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa 9,9 posto, u odnosu na prošlomjesečnih 12,6 posto, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close