GO Mostar

HDZ BiH: Provodi se pravno nasilje nad braniteljima

Vijesti / Flash | 23. 03. 2017. u 16:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je u četvrtak redovitu sjednicu na temu "Analiza stanja braniteljske populacije i aktivnosti na poboljšanju istog".

Kako su naveli iz te stranke, na sjednici su razmatrani svi problemi s kojima se branitelji susreću dvadeset godina nakon završetka rata.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar analizirao je problematiku neostvarenih prava branitelja, pravnog nasilja nad braniteljima te progon branitelja.

Izviješća su podnijeli ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo, voditelj Odbora za pitanja branitelja i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Jadranko Lovrić.

Naglašeno je kako su prioriteti HDZ-a BiH stati uz branitelje jer braniteljima duguju zahvalnost za opstanak i slobodu hrvatskog naroda u BiH.

Mostarski HDZ BiH smatra kako je kroz sustavan pristup svih institucija koje skrbe o pravima branitelja, potrebno pojačati aktivnosti za donošenje propisa kojima će se stvoriti zakonski preduvjeti za ostvarivanje programa i razvoj projekata u cilju podizanja kvalitete života braniteljske populacije, a pri tomu čuvajući dostojanstvo branitelja.

Istaknute su aktivnosti na poboljšanju zdravstvene skrbi za branitelje, prekvalifikacije, doškolovanje, a posebice, nastavak i završetak školovanja malodobnih dragovoljaca, zatim programi zapošljavanja, razvoj braniteljskih zadruga te osiguranju stambenog zbrinjavanja branitelja i njihovih obitelji kroz subvencioniranje izgradnje objekata.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar izrazio je potporu optuženim hrvatskim braniteljima u dokazivanju nevinosti pred sudom u Haagu i svim braniteljima koji su nepravedno osuđeni ili su pod kaznenim progonom samo zato što su branili svoju zemlju i svoj narod, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close