Stranačko brojanje

HDZ BiH osvojio Vitez, Vareš, Odžak...; Kupres izgubljen

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 19:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Provedbenog izbornog stožera i zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) priopćila je večeras u Mostaru da je ta stranka prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora ostvarila pobjedu u 18 općina.

Rekla je kako je HDZ BiH ostvario pojedu na ovogodišnjim izborima u Čapljini, Kiseljaku, Širokom Brijegu, Ravnom, Tomislavgradu, Orašju, Vitezu, Čitluku, Ožaku, Livnu, Usori, Ljubuškom, Posušju, Grudama, Neumu, Varešu, Kreševu i Žepču.

''HDZ BiH je zadovoljna rezultatima lokalnih izbora. U odnosu na rezultate lokalnih izbora od prije četiri godine mi imamo sad više načelnika. Imamo načelnika u općini Usora, dobili smo Odžak, Vitez i dobili smo Vareš. Nažalost moram naglasiti da mi je žao što smo izgubili općinu Kupres, tako da uz ovih 18 općina koje u ovome trenutku imamo očekujemo naravno i Stolac kao pobjedu. Nadamo se da će sve institucije od Središnjeg izbornog povjerenstva a i one koje su dužne da provode zakon učiniti sve da se ovo sankcionira'', kazala je Krišto te zahvalila svima koji su izašli na izbore. 

Inače, HDZ BiH 2012. godine osvojila je 17 načelničkih pozicija, uključujući i općinu Ravno, u kojoj je HDZ-ov kandidat pobijedio nakon prijevremenih izbora u toj općini.

Načelnike su imali u općinama Orašje, Dobretići, Žepče, Livno, Kupres, Kiseljak, Tomislavgrad, Kreševo, Posušje, Grude, Široki Brijeg, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac i Ravno.

Ova stranka 2012. godine imala je 240 vijećničkih mandata.

Pobjeda u Ravnom

Andrija Šimunović, kandidat HDZ-a BiH, s uvjerljivih 85,8 posto osvojenih glasova ostaje načelnik Ravnog i iduće četiri godine, doznaje Fena u Općinskom izbornom povjerenstvu Ravno. Šimunovićev protukandidat iz HDZ-a 1990 Marko Radić, na osnovu prvih neslužbenih rezultata, osvojio je 14,2 posto glasova.

Inače, u općini Ravno na lokalne izbore izašlo je 52,6 posto birača, odnosno njih 738 od ukupno 1402 registrirana birača s pravom glasa.

Pobjeda u Vitezu 

Izborni stožer Općinskog odbora HDZ-a BIH Vitez proglasio je večeras da je Tomislav Bošnjak-Matić pobijedio u utrci za općinskog načelnika.

Tajnik Općinskog odbora HDZ-a BiH Mario Bošnjak-Matić kazao je Feni da je Tomislav Bošnjak-Matić, kao zajednički kandidat nekoliko hrvatskih političkih stranaka, pobijedio na lokalnim izborima dosadašnjeg načelnika općine Vitez Advana Akeljića.

''Prema našim informacijama, Tomislav Bošnjak-Matić osvojio je povjerenje 7.200 glasača, bez dopisnih glasova, a Advan Akeljić 5.580 glasova'', kazao je tajnik Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez.

Informaciju da je SDA izgubio načelničku poziciju u Vitezu potvrdio je na konferenciji za novinare i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović. 

Kopirati
Drag cursor here to close