Točka

HDZ BiH napustio sjednicu Vlade

Vijesti / Flash | 14. 05. 2015. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministri iz HDZ BiH danas ne učestvuju u radu na sjednici Vlade FBiH u Sarajevu, jer je promijenjen dogovoreni dnevni red, potvrdio je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZ BiH), nakon što je s federalnom ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović (HDZBiH) napustio zgradu Vlade Federacije.

Naime, uoči sjednice Vlade Federacije BiH objavljeno je kako će ministri iz reda HDZ-a BiH nazočiti sjednici nakon što se nisu pojavili na prošloj.

Ministri iz HDZ-a BiH su navodno napustili sjednicu Vlade, jer je resorni ministar Reuf Bajrović povukao s dnevnog reda materijal koji se odnosi na upravljačke strukture u Aluminiju Mostar. 

Priopćeno je kako je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o usvajanju Izvještaja o realizaciji bilansa energetskih potreba Federacije Bosne i Hercegovine u 2014. godini.

U Izvještaju se kaže da je opskrba Federacije BiH ugljem, električnom energijom, naftom i naftnim derivatima, te prirodnim plinom tijekom prošle godine bila stabilna i redovna.

U 2014. godini je proizvedeno 6.182.955 tona uglja i 9.292 GWh električne energije. U Federaciji bih je potrošeno 915.019 tona nafte i naftnih derivata, te 159.768.000 Sm3 prirodnog plina.

Vlada je odlučila i da će financijski podržati XXV manifestaciju „Dani jagodičastog voća“, koja će se biti održana u Čeliću 30. i 31. svibnja, kao i organizaciju ovogodišnjih međunarodnih galopskih konjičkih utrka pod nazivom „Memorijal Alija Izetbegović“.

Prihvaćen je Plan provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH za 2015. godinu, te doneseno nekoliko odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike.

No, na dnevni red nije uvrštena točka o smjenama u javnim poduzećima zbog čega su ministri napustili sjednicu.

Kopirati
Drag cursor here to close