Pomoć u gašenju požara

Vlada HBŽ-a poslala zahvalu Hrvatskoj na brzoj reakciji

Vlada Republike Hrvatske nesebično je uputila dva aviona Canadair CL-415 iz sustava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH s ciljem stavljanja pod kontrolu i gašenja požara na području Općine Tomislavgrad.
Vijesti / Flash | 08. 08. 2021. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin poslao je poruku zahvalnosti Hrvatskoj na pomoći u gašenju požara u Općini Tomislavgrad. 

Tijekom subote i nedjelje požari su zahvatili veliki dio prostora Općine Tomislavgrad, a zaprijetili su imovini i kućama lokalnog stanovništva.

Zbog velikih razmjera požara i nemogućnosti stavljanja istog pod kontrolu upućena je zamolnica Vladi Republike Hrvatske za pomoć pri gašenju požara u Općini Tomislavgrad, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vlada Republike Hrvatske uputila je dva aviona Canadair CL-415 iz sustava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH s ciljem stavljanja pod kontrolu i gašenja požara na području Općine Tomislavgrad.

Kako je istaknuo predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstava upućeni su na požarište u Bosni i Hercegovini zbog ugroze kuća i imovine na tom području, temeljem naredbe ministra obrane o uporabi OSRH radi pružanja pomoći u gašenju požara u Općini Tomislavgrad.

Ministar obrane RH, Mario Banožić navodi kako su upućena dva Canadaira u BiH u akciju
gašenja požara u blizini Tomislavgrada kako bi pomogli našim prijateljima i susjedima koji se
bore s požarima već nekoliko dana.

"Vjerujem da će naši protupožarni avioni pomoći da se zaštite kuće i imovina stanovnika tog područja. Hrvatska je sretna jer ima vrhunske pilote koji pomažu kada je najpotrebnije“, istaknuo je ministar Banožić.

Kopirati
Drag cursor here to close