Opa

HBŽ pooštrila mjere: Kafići do 23 sata, svadbeni saloni i noćni klubovi do 24

"Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata na području Hercegbosanske županije do 23:00 sata osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 24:00 sata", priopćeno je iz Vlade HBŽ.
Vijesti / Flash | 14. 01. 2022. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na 38. sjednici donijela je Zaključak kojim se usvaja Informacija o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Hercegbosanskoj županiji na dan 14. siječnja. 2022. godine s prijedlogom naredbi Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije.

Naredbe Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije:

1. Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata na području Hercegbosanske županije do 23:00 sata osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 24:00 sata.

2. Dozvoljava se pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera) uz obvezno pridržavanje razmaka od 2 m.

Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima dozvoljeno je za maksimalno onoliko osoba koliko dopušta veličina prostora ugostiteljskog objekta (samo sjedeća mjesta) i to isključivo uz uvjet da veličina zatvorenog i otvorenog prostora ugostiteljskog objekta omogućava poštivanje navedenih mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH, priopćeno je iz Vlade HBŽ. 

3. Obvezno je nošenje zaštitnih maski sukladno preporukama i naredbama donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH i Kriznog stožera Federacije BiH.

4. Dozvoljava se održavanje sportskih natjecanja uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera).

5. Pozivaju se ljekarne da postupaju po mišljenju i odluci Vlade Federacije, Federalnog ministarstva zdravstva o BAT testiranju (brzi antigenski test) jer nisu kvalificirani za taj posao i ne mogu rezultate testova unositi u bazu podataka Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije
Naredbe Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije stupaju na snagu dana, 14.siječnja. 2022. godine i primjenjuju se do donošenja novih naredbi i preporuka.

Prije isteka roka iz točke 4. ovih zaključaka, zadužuje se Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije da sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVlD-19 u Hercegbosanskoj županiji i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka utvrđenih ovim Zaključkom te prema Vladi Hercegbosanske županije dostavi prijedlog novih naredbi i preporuka.

Za provođenje Naredbi ovog Zaključka zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije, gradska i općinske inspekcije uz asistenciju djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close