Neriješeni ratni zločini

Hasečić: Oni koji opstruiraju pravdu našli su zaposlenje u državnoj službi

Hasečić je iznijela stavove Udruženja na čijem je čelu, te izrazila zabrinutost zbog pojedinih dijelova nacrta Strategije, prevashodno velikog broja neriješenih predmeta ratnih zločina čijem se rješavanju ne pristupa sustavno...
Vijesti / Flash | 18. 07. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica Bisera Turković razgovarala je 17. srpnja 2020. godine sa Bakirom Hasečić, predsjednicom Udruženja ''Žena-žrtva rata'', o važnosti nastavka konstruktivnih pregovora o usvajanju revidirane Strategije za rad na predmetima ratnih zločina, čiji nacrt će se naći na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Hasečić je iznijela stavove Udruženja na čijem je čelu, te izrazila zabrinutost zbog pojedinih dijelova nacrta Strategije, prevashodno velikog broja neriješenih predmeta ratnih zločina čijem se rješavanju ne pristupa sustavno, nepostojanje jedinstvenih i provjerenih statističkih podataka o broju i prirodi otvorenih predmeta ratnih zločina, te neujednačenosti sudske prakse u predmetima ratnih zločina na različitim razinama u BiH.

Tijekom razgovora, Hasečić je također istaknula kako je posebno zabrinuta što su pojedine osobe, koja se mogu dovesti u vezu sa potencijalnom opstrukcijom pravde i nezakonitim utjecajem na svjedoke ratnih zločina počinjenih u Višegradu tijekom rata u BiH, našli zaposlenje u državnoj službi BiH, a neki čak i u diplomatsko-konzularnoj mreži Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close