Afera: Stens

Hamdija Lipovača na sudu: Nisam kriv

Vijesti / Flash | 19. 02. 2016. u 12:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača pred Kantonalnim sudom u Bihaću negirao je krivicu za zloupotrebu položaja.

Lipovača je negirao krivicu da je od 2006. do 2009. godine sudjelovao u malverzacijama kojim je pribavljena protupravna imovinska korist veća od 1.300.000 maraka tijekom rekonstrukcije Sportsko-rekreativnog centra STENS.

Uz Lipovaču, krivicu su negirali Alen Gluhalić, Aida Džambegović, Senka Zolić te Sead Dupanović.

Kantonalno tužiteljstvo u Bihaću smatra da su optuženi uvećanjem vrijednosti izvedenih radova na centru STENS, na štetu općine Bihać, pribavili korist formi AGRA d.o.o. u ukupnom iznosu od oko pola milijuna maraka, kao i da su korištenjem krivotvorenih isprava omogućili toj firmi da dobije kredit od 850.000 maraka.

Salih Hodžić, Lipovačin odvjetnik, kazao je Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN) BiH kako očekuje da će suđenje početi uskoro i da će njegov klijent dokazati da je nevin.

Lipovača je rekao da je sve što je radio u proteklom mandatu ''rađeno u korist grada Bihaća''.

''Pročitao sam optužnicu i moram reći da se ne osjećam krivim, i mi ćemo u fer i pravednom suđenju argumentirano objasniti svoju ulogu u razvoju grada Bihaća u periodu kojim smo njim upravljali'', izjavio je Lipovača.

Zbog bolesti optuženog Amira Delića, postupak je u odnosu na njega razdvojen, a Obrana je zatražila njegovo vještačenje.

Kopirati
Drag cursor here to close