Šarović

Hahn rekao da je aplikacija kredibilna

Vijesti / Flash | 02. 03. 2016. u 07:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je za Dnevni avaz da mu je europski tajnikza proširenje Johannes Hahn u Bruxellesu rekao da je bh. aplikacija za članstvo u Europskoj uniji kredibilna.

''Ono što je možda važno istaći jeste da mi je tajnik Hahn kazao da je naša aplikacija, ipak, kredibilna i da je u moru loših vijesti s izbjeglicama, ratovima i krizama, na iznenađenje, pozitivnu vijest donijela Bosna i Hercegovina sa svojom aplikacijom. Još je naglasio da to prije godinu dana nije mogao niko ni zamisliti. Čini mi se da su nam sada svi naklonjeni da prate naš daljnji napredak'', naveo je Šarović.

Što se tiče pregovara s Europskom komisijom o prilagodbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA), državni ministar navodi da će to biti teški pregovori.

''Drugi krug pregovara je u ovom mjesecu. Bit će to teški pregovori, nitko ne može reći kada će biti završeni. Mogu samo poručiti da ćemo se truditi da izvučeno najveći interes BiH. Ipak, to se mora na kraju završiti, mi koristimo vrijeme da ojačamo naše gospodarstvo da bude konkurentnije, kako bi ono, bez obzira na ishod pregovora, bila na manjem udaru'', naveo je Šarović za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close