Sad mi je ža

Hahn ne dolazi u BiH: Bez reformi nema novca

Vijesti / Flash | 10. 06. 2015. u 20:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn izrazio je žaljenje zbog odgađanja okruglog stola planiranog za sutra u Sarajevu, zbog čega je morao otkazati posjetu Bosni i Hercegovini.

"Apeliram na sve političke lidere i lidere institucija na svim razinama u BiH da učine sve u njihovoj moći da bi finalizirali i počeli provoditi Program reformi koji ova zemlja hitno treba da bi prosperirala i napredovala ka EU. U vezi sa tim, pozivam sve vlasti u BiH da ispune svoje obaveze, uključujući i one prema Europskoj uniji, ali što je najvažnije, obveze prema svojim građanima - navodi Hahn.

Smatra da je "BiH suočena s ozbiljnim socio-ekonomskim izazovima koji zahtijevaju brze i hrabre odluke i poteze, te stavljanje stabilnosti, napretka i interesa zemlje i građana ispred stranačkih interesa".

"Pozdravljam usvajanje Programa reformi, jučer u Vladi Federacije BiH i danas u Vijeću ministara BiH, i njihovu posvećenost potpisivanju tog programa. Pozivam Vladu Republike Srpske da kao hitan prioritet poduzme slične korake - ističe.

Povjerenik Johannes Hahn naglašava da je Program reformi rezultat širokih konsultacija između svih razina vlasti u zemlji.

"Europska unija je spremna da značajnim sredstvima podrži ovaj Program reformi. No, ta sredstva mogu biti izdvojena samo u slučaju da je Program reformi usvojen i proveden kako treba. Nadam se da će sporazum o svim preostalim pitanjima biti postignut bez odlaganja, kako bi se održala i nadogradila pozitivna dinamika stvorena proteklih mjeseci", izjavio je povjerenik Johannes Hahn o Programu reformi u BiH, priopćila je Delegacija EU u BiH.

Hahn ne dolazi u BiH: Bez reformi nema novca

Kopirati
Drag cursor here to close