Teške odluke

Hahn: BiH mora postati članica Europske unije

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 20:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Bosna i Hercegovina je centar i srce zapadnog Balkana, a zapadni Balkan je dio Europske unije i jasno je i očigledno da Bosna i Hercegovina mora postati punopravna članica Europske unije", izjavio je povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

On je večeras na manifestaciji „Večernjakov pečat“, koja se održava u Mostaru, dobio nagradu za potporu BiH na europskom putu. Istaknuo je kako nagrada izražava odlučnost i veliku posvećenost Europske unije, kao i njega te njegova tima da podrže Bosnu i Hercegovinu na putu ka Europi.

"Bili smo vrlo uspješni prošle godine i mnogo toga je urađeno. Ostalo je još nekoliko stvari koje je potrebno riješiti ove godine. Potrebne su nam odluke, teške odluke koje su na liderstvu ove zemlje. Ovo je ključno i može se postići", kazao je Hahn tijekom obraćanja prilikom snimljene predaje Večernjakova pečata.

"Uvjeravam vas da ćemo uvijek biti ovako odlučni i posvećeni Bosni i Hercegovini i njezinim europskim težnjama", poručio je Hahn kojemu je nagrada uručena prije večerašnje manifestacije.

Nagradu je večeras dobio i predsjednik Slovačke Andrej Kiska i to „Večernjakov pečat“ za osobu godine u Europi po izboru čitatelja i novinara Večernjeg lista.

"Uistinu sam počašćen i povlašten što sam jedan od dobitnika. Ova nagrada je priznanje za sve što je moja država tijekom godina učinila kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, ali i drugim državama u regiji, na njihovu neprekidnom putu europske integracije", kazao je Kiska, koji zajedno s članovima Predsjedništva BiH te predsjednicima Hrvatske, Crne Gore i Srbije nazoči Večernjakovom pečatu koji se održava pod motom 'Mostovi Europe'.

Kopirati
Drag cursor here to close