Skupština HNŽ-a

Hadžihusejnović: Ovo je najbolja Vlada u Federaciji što se županija tiče, uredno izvršava sve obveze

Vijesti / Flash | 28. 02. 2014. u 15:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Skupštine HNŽ-a utvrđen je Nacrt županijskog proračuna za 2014. u iznosu od oko 180 milijuna konvertibilnih maraka, za županijskog ministar MUP-a potvrđen je Slađan Bevanda, a ostavka Ramiza Jelovca na mjesto predsjedatelja Skupštine nije prihvaćena.

Ministar financija Hercegovačko-neretvanske županije Samir Hadžihusejnović u izjavi novinarima kazao je kako je proračun u nacrtu i o točnom iznosu još se ne može govoriti.

''Iznos je oko 180 milijuna maraka što ne znači opet da će biti toliki. Pokušali smo zadovoljiti sve strane. Županija je sve svoje obveze za 2013. godinu izvršila i već izvršava za 2014. sasvim uredno'', kazao je županijski ministar financija.

''Ovo je najbolja Vlada u Federaciji što se županija tiče. Uredno izvršava sve svoje obveze i trenutno, zahvaljujući dobroj monetarnoj i fiskalnoj politici, jako dobro stojimo'',ustvrdio je ministar Hadžihusejnović.

Na pitanje hoće li biti novca za socijalne kategorije, što je zahtijevao Plenum građana i građanki Mostara, Hadžihusejnović navodi kako su ti zahtjevi uokvireni zakonima viših razina te da se oni uredno izvršavaju tako da ne vidi razloga za nekakva dodatna izdvajanja po tim osnovama.

Vezano za raspravu o informaciji županijskog MUP-a o prosvjedima u Mostaru i sigurnosnoj situaciji, predsjedatelj županijske Skupštine Ramiz Jelovac kazao je kako je zaključak Skupštine da organi unutarnje kontrole komisija za rad MUP-a analiziraju i izvješće i druge situacije koje njih budu interesirale, te je također zaključeno da je potrebno osigurati mir i sigurnost građana i imovine i da svatko može prosvjedovati mirno.

S obzirom da nije prihvaćena njegova ostavka, Jelovac je novinarima kazao kako je iz moralnih razloga dao ostavku navodeći kako ne znači da su drugi amoralni.

''Prema tome to je upravo iz tih razloga, jer ako netko smatra da je pitanje ostavke, evo ostavka. No kod nas je i ustavno rješenje pitanje da li može ili ne može'', izjavio je Jelovac

Govoreći o zahtjevu Plenuma oko smanjenja plaća i beneficija izabranih dužnosnika, Jelovac je istaknuo kako je to stavljeno u proceduru odnosno županijska Vlada je zadužena da napravi izvješće i dopune tog zakona.

''Od četiri zahtjeva Plenuma građana, jedino na dnevnom redu nije bio zahtjev o smjeni županijske Vlade'', kazao je Jelovac.

Novoizabrani ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda istaknuo je kako je dužnost preuzeo u nezahvalnom i odgovornom trenutku, ali da je svjestan toga i učinit će sve da se očuva stabilnost legalnih institucija HNŽ-a i da se prije svega očuvaju red i mir kao i sigurnost građana ove županije.

O imenima privedenih za vrijeme nereda u Mostaru 7. veljače Bevanda, kako je istaknuo, još uvijek ne može govoriti.

Inače, s današnje sjednice Skupštine novinari i predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara su izbačeni odmah nakon što je usvojen dnevni red. Novinari su sa sjednice izbačeni zbog, kako je obrazložio Jelovac, nediscipline.

Kopirati
Drag cursor here to close