Časte se

Hana oplela po Željki, pa joj uzvratila Sanja: Sponzoruša, malograđanka...

"Ženu koja je osvojila više od 300.000 glasova na proteklim izborima nazvati likušom može samo malograđanka.''
Vijesti / Flash | 01. 03. 2023. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hana Hadžiavdagić povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine reagirala je na objavu predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja je jučer istaknula kako ne slavi taj "morbidan" datum.

''Likuša''

"Cvijanović, Bećirović te Željko Komšić otputovali su nedavno u prvu zajedničku posjetu inostranstvu nakon što su preuzeli dužnosti sredinom novembra prošle godine... E ta ista likuša ne slavi Dan neovisnosti BiH (morbidni datum kako reče), ali smjesti guzove u avion na račun građana BiH", napisala je Hana uz fotografiju te dodala kako ju je Željka Cvijanović blokirala na Instagramu.

"Ova likuša inače je član Predsjedništva BiH, ima putovnicu i putuje na račun građana BiH na političke prijeme po svijetu... Muka mi je od ovakvih i sličnih likova koji pljuju po svemu što je bosansko, ali primaju plaću redovito i sve beneficije od BiH", dodala je Hana.

Objavila je još jednu fotografiju na kojoj pozira s bh. zastavom te svim čestitala Dan neovisnosti, a "posebno Željki Cvijanović".

Foto: Instagram

Škola za sponzoruše

Na ove izjave odmah je odgovorila šefica Kluba izaslanika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić koja je izjavila da je mržnja prema Srbima bolest Hane Hadžiavdagić koja je javnosti poznata samo po televizijskim nastupima naziva "škola za sponzoruše".

"Ženu koja je osvojila više od 300.000 glasova na proteklim izborima nazvati likušom može samo malograđanka. Na društvenim mrežama, koje su jedina literatura Hadžiavdagićeve, ne piše, ali za njenu informaciju bez dijela novca Vlade Republike Srpske, nema ni proračuna na razini BiH što znači da predstavnicima Srpske, građani Srpske isplaćuju plaću", istaknula je Vulić, a prenosi Srna.

Ona je naglasila da je davno netko pametan rekao da nije bolest sve što boli, a mržnja prema Srbima je bolest Hadžiavdagićeve, navodi se.

Hadžiavdagić skromnog znanja

"Ona jedino spominjanjem Željke Cvijanović i može završiti na naslovnicama portala", rekla je Vulićeva i poručila Hadžiavdagićevoj da "dan kada je ubijen srpski svat, kada je krv lila ulicama Sarajeva ne može biti dan za sve narode u BiH".

"Za Srbe je danas dan tuge, sjećanja, žalosti i bola", istaknula je Vulić, dodavši da je Hadžiavdagićeva skromnog znanja i da njena intelektualna razina teško može razumijeti svu ovu priču.

Kopirati
Drag cursor here to close