Zapeli u snijegu

GSS spasio šest ilegalnih migranata koji su pokušali ući u Hrvatsku

Spasilački tim probio se kroz snježne nanose na motornim saonicama stigavši tako do ilegalnih migranta.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2021. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest ilegalnih migranata koji su pokušali ući u Hrvatsku iz BiH po dubokom snijegu spasili su pripadnici GSS-a iz Bihaća, objavili su u utorak lokalni mediji.

Iz postaje Gorske službe spašavanja u Bihaću pojasnili su kako su njihovi pripadnici u ponedjeljak intervenirali na području planine Plješevice, koja se proteže duž granice s Hrvatskom, nakon što su tamo u snježnim nanosima opažena četiri muškarca i dvije žene koji su zalutali u očevidnom pokušaju da ilegalno prijeđu granicu.

Njih su prvi otkrili i krenuli u potragu pripadnici Granične polciije BiH, no oni se zbog dubokog snijega i zapreka nisu s mogli probiti pa su zatražili pomoć timova GSS-a.

Spasilački tim probio se kroz snježne nanose na motornim saonicama stigavši tako do ilegalnih migranta.

Foto: Anadolija / GSS spasio šest ilegalnih migranata koji su pokušali ući u Hrvatsku

Svi su bili bez vidnih ozljeda no pothlađeni, a nakon toga su evakuirani i predani djelatnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), javile su Nezavisne novine.

Prema procjenama međunarodnih humanitarnih organizacija na području Unsko-sanske županije trenutačno do tri tisuće ilegalnih migranata boravi na otvorenome, odnosno u napuštenim objektima i šatorima, jer za njih nema mjesta u prihvatnim centrima.

Većina ih čeka proljeće kako bi tada pokušali prijeći granicu s Hrvatskom, no neki to unatoč riziku pokušavaju i u zimskim uvjetima i po dubokom snijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close