Dani otvorenih vrata

GSS otvorio svoja vrata

GSS HBŽ je za njihove sugrađane na Dan otvorenih vrata predstavio dosadašnji rad, opremu koja se koristi u raznim akcijama spašavanja od stijenskog, zimskog pa do speleospašavanja te koji su preventivni koraci za sprečavanje nesreća u planinama.
Vijesti / Flash | 05. 11. 2021. u 09:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije (HBŽ) u četvrtak je održan "Dan otvorenih vrata" gdje su predstavljene aktivnosti GSS-a.

''Zahvaljujući projektu Razvoja kapaciteta gorskih službi spašavanja koji uz potporu Česká rozvojová agentura - CzechAid, provode Horská služba ČR - oficiální stránka, GSS BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH, GSS HBŽ je za njihove sugrađane na Dan otvorenih vrata predstavio dosadašnji rad, opremu koja se koristi u raznim akcijama spašavanja od stijenskog, zimskog pa do speleospašavanja te koji su preventivni koraci za sprečavanje nesreća u planinama'', kazao je za Fenu pročelnik stanice GSS HBŽ Ante Dadić.

Također su predstavljeni resursi koji se koriste u akcijama potraga te sva medicinska oprema koju imamo na raspolaganju.

Po Dadićevim riječima, posjetitelji su s velikim zanimanjem pregledali opremu koja se tiče zimskog spašavanja i planinarenja u zimskim uvjetima.

Gorska služba spašavanja HBŽ trenutno ima 21 redovnog člana stanice, a u pripremi je prijem novih pet koji su se odazvali na javni poziv te bi uskoro trebali postati spašavatelji.

''Pozvani su bili i novi kandidati za članove koji su se odazvali pozivu i uskoro će sudjelovati na staničnim sastancima'', poručio je Dadić.

Kopirati
Drag cursor here to close