Kriza se nastavila

Gruevski: Potrebni prijevremeni izbori s jasnim pobjednikom

Vijesti / Flash | 12. 02. 2017. u 10:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski izjavio je da ostaje pri stavu da su Makedoniji potrebni prijevremeni izbori s jasnim pobjednikom.

Gruevski je u intervjuu za Tv Novu dodao da se kriza u zemlji produžuje, prenio je Tanjug.

"Potrebni su prijevremeni izbori. Bilo bi dobro da pobjednik bude jasan i da mu se potom omogući da formira vladu i provede reforme", kazao je.

Gruevski je dodao da će otići u oporbu ako SDSM potpiše zahtjeve albanskog DUI koji, kako je rekao, ne pomažu ni Albancima ni Makedoncima. Rekao je da takvi zahtjevi, među kojima je uvođenje albanskog kao drugog službenog jezika, samo stvaraju netrpeljivost.

On je naveo da su njegovi pregovori s najjačom albanskom strankom u Makedoniji DUI oko formiranja nove koalicije doživjeli neuspjeh kod pitanja dvojezičnosti, odnosno uvođenja albanskog jezika.

Lider VMRO DPMNE dodao je da mu je neprihvatljiv bio i zahtjev da se produži mandat Specijalnog tužiteljstva koje se bavi aferom za prisluškivanja.

Gruevski je govorio i o tome da su mediji koje sponzorira George Soros imali zadatak da ocrne VMRO DPMNE i naprave ih nacionalistima i šovinistima koji mrze Albance kako bi dovele u neprijatnu situaciju albanske stranke i koalicijskog partnera VMRO DPMNE.

 

Kopirati
Drag cursor here to close