Ministar pravde BiH

Grubeša najavio pooštravanje kazni za odlazak na strana ratišta

Vijesti / Flash | 24. 01. 2017. u 15:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde BiH Josip Grubeša najavio je danas dodatno pooštravanje kažnjavanja osoba koje odlaze na strana ratišta.

"Pripremljene su nove izmjene Kaznenog zakona BiH kojim se inkriminiraju i druge aktivnosti u vezi sa ovom vrstom kaznenog djela, kao što je pribavljanje sredstava za odlazak na strana ratišta", istaknuo je Grubeša u u razgovoru sa turskim veleposlanikom Haldunom Kočom.

Grubeša je istaknuo da je u skladu sa zaključcima Parlamentarne skupštine BiH planirano da se u Kazneni zakon dodatno ugrade odredbe kojima se za kaznena djela terorizma onemogućava ublažavanje kazne i zamjena kazne zatvora novčanom kaznom.

Grubeša i Koč razgovarali su danas u Sarajevu o efikasnoj pravnoj suradnji, unapređenju legislative i pravovremenoj razmjeni informacija u borbi protiv terorizma. Opredijeljenost Ministarstva pravde BiH je da maksimalno unaprijedi sve zakonske mehanizme za borbu protiv terorizma, navodi se u priopćenju ovog ministarstva.

Grubeša je informirao turskog veleposlanik o uloženim naporima Ministarstva pravde da što prije odgovori na upitnik EU, uskladi regulative, te što prije otvori pregovore.

"Ministarstvo pravde BiH spremilo je odgovore na sva pitanja EU i očekujemo da ovaj proces bude završen u zadatim rokovima da bismo mogli pristupiti ispunjavanju narednih obaveza", istaknuo je Grubeša.

Koč je izrazio veliku podršku aktivnostima BiH u svim segmentima koji doprinose njenoj stabilizaciji. "Stabilnost mora biti osigurana kada imate jasne ciljeve - sigurnost i prosperitet, koji donosi put ka EU i ovaj cilj je BiH sve bliži", rekao je Koč, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close