Aktivistica

Greta odbila nagradu od 75.000 dolara

Thunberg je odbivši nagradu u vrijednosti 75.000 dolara poručila, kako je umjesto lijepih riječi potrebno poduzimati konkretne korake kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.
Vijesti / Flash | 30. 10. 2019. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivistica Greta Thunberg (16) odbila je nagradu za borbu na zaštiti okoliša koju dodjeljuje Nordijsko vijeće, prenosi Anadolu Agency (AA).

List ''The Sunday Morning Herald'' javio je kako je Thunberg poručila da je počastvovana nagradom, ali da borba protiv klimatskih promjena ne treba priznanja.

Thunberg je na društvenoj mreži priopćila kako odbija nagradu, čija je vrijednost 75.000 dolara, ističući kako je umjesto lijepih riječi, potrebno poduzeti konkretne korake.

Greta Thunberg je poručila kako je potrebno da političari i oni koji imaju moć počnu razmišljati o znanstvenim činjenicama i djelovati.

Kritizirala je i vlasti nordijskih zemalja, što uprkos reputaciji koju imaju ne poduzimaju dovoljno koraka kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.

Žiri je Gretu Thunberg smatrao pravim izborom kada je riječ o dodjeli nagrade, ističući kako je ona novi dašak kada je riječ o zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

Kopirati
Drag cursor here to close