Službeni posjet

Grčki premijer kod Vučića: Srbija treba biti u EU

Vijesti / Flash | 31. 01. 2017. u 07:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki premijer Alexis Tsipras boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, tijekom koje će mu domaćin biti predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Prema programu posjete, kako je priopćeno iz Vlade Srbije, premijer Vučić će grčkom kolegi prirediti svečani doček u Palati Srbija, a potom je planiran tete-a-tete razgovor dvojice premijera.

Potom će se, kako je najavljeno, održati plenarni sastanak izaslanstava Srbije i Grčke, a istovremeno će biti održana i zajednička konferencija za novinare premijera Vučića i Tsiprasa, u hotelu 'Metropol'.

U popodnevnim satima bit će održan Biznis forum u organizaciji Privredne komore Srbije. Tsipras će se, također sastati sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, u Palati Srbija, priopćila je predsjednikova Press služba, prenosi B92.

Drugog dana posjete, premijer Tsipras će položiti vijenac na spomenik Rige od Fere u Beogradu. Tsiprasova posjeta je prva poseta grčkog premijera poslije sedam godina, mada je on u Srbiji bio u prosincu 2014. godine, ali kao lider Sirize.

Tsipras je, uoči posjete, izjavio da Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu i da bi zato bilo poželjno, prije svega za stabilnost i razvoj regije, da postane punopravni član europske obitelji.

"Grčka se zalaže i dalje će aktivno podržavati Srbiju na njenom putu za ulazak u EU, smatrajući da će to biti korak od obostrane koristi", rekao je Tsipras u intervjuu za 'Politiku'.

Kopirati
Drag cursor here to close