Donesena odluka

Grčka od ponedjeljka službeno otvara granice za građane BiH

Navela je da se svakih sedam dana lista zemalja revidira tako da prije polaska na put svakako potrebno provjeriti da li je došlo do nekih izmjena.
Vijesti / Flash | 30. 05. 2021. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka od ponedjeljka službeno otvara granice za građane BiH, potvrdila je veleposlanica Bosne i Hercegovine u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

''Nakon svakodnevnih napora i angažmana zaposlenih u našem Veleposlanstvu u Ateni, nadležni organi su konačno donijeli odluku o otvaranju granice, što je bilo najavljeno na sastanku s predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom od stane premijera Grčke Kirijakosom Micotakisom'', istaknula je Ristović Krstić, piše N1.

Navela je da se svakih sedam dana lista zemalja revidira tako da prije polaska na put svakako potrebno provjeriti da li je došlo do nekih izmjena.

Uvjeti za ulazak u Republiku Grčku su:

– popunjen PLF (travel.gov.gr)

– negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrda o primljene dvije doze vakcine (više od 14 dana mora proći od 2. doze vakcine), ili dokaz da ste prebolovali Kovid prije više od dva, a manje od devet mjeseci (to dokazujete pozitivnim PCR ili antigenskim testom od dana kada Vam je dijagnosticiran Kovid)

– svi ovi dokumenti moraju biti na jednom od sljedećih jezika: grčki, engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski ili španjolski.

Bez obzira na posjedovanje ovih dokaza možete biti podvrgnuti testiranju prilikom ulaska u zemlju od strane nadležnih grčkih organa.

Kopirati
Drag cursor here to close