i financiranje naknada

Gratz: Sredstva za financiranje stranaka preusmjeriti za Obiteljski fond

Vijesti / Flash | 08. 06. 2016. u 16:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, uputio je danas inicijativu Vladi Federacije kojom traži da se u pripremi rebalansa proračuna za 2016. godinu sredstva planirana za financiranje parlamentarnih stranaka preusmjere na formiranje Obiteljskog fonda.

Gratz smatra da bi se time, uz jedinstvenu stopu plaćanja dobitaka te izmjenu Zakona o igrama na sreću, postavili temelji za osiguranje alternativnih izvora financiranja jedinstvenih naknada za porodilje na području cijele Federacije, priopćeno je iz Naše stranke.

''Naša stranka već dvije godine, zajedno s civilnim društvom, zagovara konkretno rješenje protiv neravnopravnosti porodilja, te razlika u njihovim primanjima na ime porodiljske naknade od županije do županije. Ovu inicijativu smo prije par dana pokrenuli i preko našeg zastupnika u Skupštine BPK Nena Zuke, gdje tražimo da jedinstveni Obiteljski fond na nivou Federacije osigura jedinstvene naknade, te da na taj način direktno rasteretimo i poslodavce i nerazvijene županije'', kazao je Gratz.

Vjeruje da bi za pokretanje programa bilo dovoljno oko 45 milijuna koji bi bili naplaćeni na ime poreza po osnovu dobitaka ispod 100 maraka u kladionicama, koji su sada neoporezovani, uz alociranje sredstava koja su planirana za stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close