Bezobrazluk ministrice

Gratz: Ministrica Dilberović više brine za učenike na Bosforu nego za one na Drini

Vijesti / Flash | 17. 01. 2017. u 14:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zastupnik Dennis Gratz oštro je reagirao na, kako kaže, bezobrazluk federalne ministrice obrazovanja i znanosti Elvire Dilberović, koja se posjetom Istanbulu i sudjelovanjem u pokretanju škola na bosanskom jeziku u Turskoj, najgrublje izruguje djeci povratnika u RS-u koju izbjegava tijekom cijelog trajanja svog mandata.

''Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti nije ni feninga planiralo za djecu u Konjević Polju i Vrbanjcima koja zbog diskriminacije i zabrane prava na korištenja naziva bosanskog jezika, već tri godine bojkotiraju obrazovni sustav u RS-u, a ministrica godinu dana o ovom pitanju nije rekla ni riječ. Istovremeno, obaveze prijevoza i plaća nastavnicima za instruktivnu nastavu prebacili su na teret drugim ministarstvima na federalnom i županijskom nivou, oslobađajući se tako svog dijela odgovornosti'', kazao je zastupnik Dennis Gratz.

''Pohvalno je pokretanje škola na bosanskom jeziku u Turskoj, ali bi prvo trebali pogledati u svoju avliju i vidjeti što su federalne institucije uradile u borbi protiv diskriminacije u obrazovanju, umjesto da dužnosnici obilaze projekte koje uspješno realiziraju druge države i slave ih kao vlastiti strateški iskorak. Pravo na naziv bosanskog jezika i borba protiv diskriminacije bošnjačke povratničke zajednice se ne vodi na Bosforu, nego na Drini'', zaključio je Gratz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close