Priznanje

Graničnoj policiji uručen certifikat za uspješnu realizaciju akcije Bosfor

Vijesti / Flash | 18. 04. 2017. u 13:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Časnik za vezu BiH u SELEC-u Eldar Jahić u utorak je rukovodstvu GPBiH uručio Certificate of Honor za doprinos u borbi protiv organiziranog prekograničnog kriminala u operaciji 'Bosfor'.

Policijski službenik Jahić, u ime SELEC-a, ravnatelju GPBiH Zoranu Galiću je uručio srebrenu i zamjeniku ravnatelja Zijadu Sraboviću brončanu medalju za uspješno realiziran 'Bosfor'. SELEC-ova priznanja su uslijedila nakon što je ovaj Centar operaciju 'Bosfor' odabrao kao drugu najuspješniju na području Jugoistočne Europe.

U operaciji pod pokroviteljstvom SELEC-a, koja je trajala nekoliko mjeseci, sudjelovale su: Turska, Bugarska, Rumunjska, Mađarska, Albanija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska i BiH.

Operacijom 'Bosfor', odnosno 'Kabataš', kako su je nazvale policijske agencije drugih zemalja, identificirana je organizirana kriminalna skupina koja je krijumčarila državljane Turske preko teritorija BiH u zemlje EU.

Uz srebrenu i brončanu medalju i certifikat, Graničnoj policiji BiH je SELEC uručio novčanu nagradu od 600 američkih dolara kao priznanje za trud i ostvarene rezultate policijskih službenika.

Kopirati
Drag cursor here to close