Pravilnik ne paše svima

Granični policajci službeno zatražili ''nošenje brade'' na poslu

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 06:18 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odredbama instrukcije o pravilima ponašanja i međusobnim odnosima policijskih službenika Granične policije BiH i pravilnika o nošenju uniforme od 30. siječnja 2017., propisano je da policijski službenici, kada su u uniformi, moraju imati obrijanu bradu'', izjavio je, između ostaloga, u razgovoru za Večernji list ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić. 

Novi pravilnik o nošenju uniforme izazvao je negodovanja kod određenog broja policijskih službenika koji su službeno zatražili da na poslu mogu ''nositi bradu''.

''Ured za unutarnju kontrolu i profesionalne standarde primio je molbe nekolicine službenika da iz medicinskih i drugih razloga mogu nositi bradu na dužnosti. Molbe su podnijeli pripadnici svih nacionalnosti'', kazao je Galić za Večernji list.

Na novinarsko pitanje ''Ima li u Graničnoj policiji pripadnika selefijskog pokreta?'', pozivajući se na informacije iz slovenskog EUFOR-a da jedan od vodećih ljudi Zračne luke Sarajevo pripada spomenutom pokretu, Galić je tvrdnje demantirao.

''Granična policija BiH nema saznanja o policijskim službenicima koji pripadnošću određenim skupinama ugrožavaju sigurnost BiH, granice i građana'', izjavio je ravnatelj Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close